Peći i kotlovi na pelete

Peći i kotlovi na pelet u budućnosti značajno će smanjiti vaše troškove za vrijeme sezone grijanja i stvarno će vam olakšati održavanje i čišćenje, čime štedite vaše dragocjeno slobodno vrijeme.

PEĆI I KOTLOVI SU EKOLOŠKI, RUKOVANJE NJIMA JE VIŠE NEGO LI JEDNOSTAVNO, LAKO SE UGRAĐUJU I ZATO SU NAJPRAKTIČNIJA TE NAJJEFTINIJA RJEŠENJA ZA SVAKI PROSTOR.

Prema dogovoru, mi vam dostavljamo peć u vaš dom, ugrađujemo te izvršimo prvo paljenje i obučimo korisnika rukovanju istih.

Za TERMOMONT peći i kotlove dobivate 5.godišnje jamstvo a istodobno vam servisi stoje na raspolaganju tijekom čitave godine.

Uživajte u svom domu sjedeći pored autentičnog plamena vašeg modernog “kamina”, koji je u ovom trenutku pravi hit u Europi. Uspjeh ovih peći i kotlova nije samo radi njihove visoke učinkovitosti, već i radi zaštite okoliša. Njihov inovativni sustav grijanja na temelju peleta ima učinkovitost više od 90%, te ostaje vrlo malo pepela a pritom ispušta samo bezbojni plin, koji ne šteti okolišu.

Budite sigurni, da će vam ove peći dati učinkovito grijanje tijekom zimskog perioda, a svojim dizajnom unose romantiku i toplinu u vaš dom.

Pogledajte našu ponudu TOBY peći i kotlova, te izaberite onu koja najviše odgovara vašem prostoru.

Peći i kotlovi TOBY proizvedeni su po najvišim standardima te ispunjavaju najstrožije ekološke zahtijeve kad su u pitanju emisije štetnih čestica. Sve emisione vrijednosti su u okviru referentnih vrijednosti za najvišu klasu kotlova (Klasa 5). Proizvođač je toliko siguran u svoju kvalitetu da daje 5.god. jamstvo na kotao i 2. god. jamstvo na ostale sastavne ugrađene dijelove

 

 

Moderni etažni štednjak-šporet TEMY PLUS P 20kW za centralno grijanje na drva

TEMY PLUS P 20 kW predstavlja potpuno novi i moderno redizajnirani kotao-štednjak (šporet)kako po unutrašnjoj konstrukciji tako i po modernom vanjskom dizajnu proizvoda.

Namjena ovog proizvoda je ista kao i njegovog modela prethodnika, etažno grijanje prostorija s mogućnošću (istovremenog) kuhanja i pečenja.
Uređaj je veoma jednostavan za korištenje i rukovanje .

Vanjski moderan dizajn kotla: Rama vrata ložišta i rama vrata pećnice su izrađeni od sivog ljeva – sa vatrostalnim staklom u sredini.
Okvir grijače ploče također je izrađen od sivog ljeva.
Pećnica je izrađena od prokromskog lima visoke kvalitete.

Unutrašnja konstrukcija kotla: Kotao je u potpunosti redizajniran kako bi se osigurala maksimalna efikasnost sagorijvanja (preko 80%),
uz minimalne emisije štetnih plinova (kotao ispunjava stroge uvijete njemačke regulative iz 2015. godine!)
Kotao poseduje čak tri otvora za dotok i kontrolu zraka za sagorijevanje: primarni, sekundarni i tercijarni zrak.

Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grijače ploče kao i sa zadnje strane kotla.
Na taj način je kupcu prepušteno gdje će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.

Velika zapremina kotlovske vode u ložištu garantira sigurnu funkcionalnost proizvoda kao i kotla za centralno grijanje.

Serijski ugrađen automatski regulator propuha, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni dijelovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.

Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplinu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 KW) kao i pećnici (2 KW).
Odavanje topline prema grijačoj ploči iznosi 2 KW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grijanja (15 KW).

Toplinska snaga važi za cjepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.
Kotao poseduje ljetnji, zimski i kombinirani režim rada.
Za sada, ovaj model se izrađuje samo u „desnoj orijentaciji“ kao na slici.

COMBO Pelet – jedni pravi kombinirani kotao na drvo i pelete od 30 do 50 KW

COMBO Sječka – kombinirani kotao na sječku, drvo i pelete od 25-40 KW

 

USKORO U PONUDI- jedini pravi automatizirani kombinirani kotao na drva / pelete koji ne treba nikakve preinake kad se mijenja vrsta goriva iz drva na pelete ili obrnuto

COMBI – Pelet /Drva  – COMBI KOTAO 2u1 automatska kombinacija goriva drvo-pelet od 30-50 KW

TKU3 DUO
Sagorijevanje peleta i drva se odvija na zanimljiv poseban način.

Ovaj kotao PREPOZNAJE kada sagorijeva drvo a kada pelet.
Za prijelaz s jednog goriva na drugo nije neophodno da kotao bude ugašen – naprotiv, ovaj prelaz je potpuno AUTOMATSKI.
Loženje na drvo je moguće BEZ DEMONTAŽE plamenika i dodavanja posebnih rešetki.
Kotao može da starta sa peletom, zatim pelet upali drvo, drvo postiže temperaturu i gasi pelet – sve potpuno AUTOMATSKI.
Kada nestane drva – pelet se ponovo AUTOMATSKI pali.

TKU3 DUO je kotao s ložištem stepenaste konstrukcije.

gornji dio ložišta je po konstrukciji identičan ložištu kotla TKU3 i služi za smještaj čvrstog goriva (drveni trupci).
donji dio ložišta služi za prihvat i sagorijevanje drvenog peleta uz pomoć plamenika BIOTERMEC
kotao nema otvor za regulator propuha, već ima dodatni kotlovski ventilator na izlazu (koristi se kad u kotlu gori i drvo).

Uz kotao se isporučuje spremnik za pelete sa slike.

Kotao je čelične varene konstrukcije u potpunosti napravljen prema zahtijevima norme EN 303-5 odnosno ISO 9001 standardu kontrole kvalitete. Debljina lima ložišta kotla iznosi 5 milimetara.
Prilikom izrade strogo su upotrebljavani atestirani materijali a prema zahtijevima normi EN 10025, EN 10028-2, EN 10120 i EN 10088-2 a tiču se čeličnog lima i bešavnih cevi ugrađenih u kotao;

Kotao je ispitan na tlak od 4 bar-a. Maksimalni radni tlak kotla iznosi 2,5 bar-a.